Vliegenplaag

Als u niets aan de vliegenplaag doet kan dit wel 10-20x per seizoen terugkomen. Daarnaast verspreiden ze ook virussen en parasieten zoals o.a. IBR, BVD, Crypto,  E. Colo, streptococcus en salmonella.Hygiëne is een belangrijk punt om de vliegenplaag te onderdrukken. Vliegen hebben de sterke voorkeur bij voedsel, vocht en warmte. Denk hierbij aan mest- en voerresten die je dus zo snel mogelijk moet zien op te ruimen. Bestrijd de plaag bij de bron; de maden!

Plaag bestrijden

Begin je bij de maden, dan zal de cyclus zich doorbreken waardoor de plaag sterk verminderd wordt! Neporex Madendood is hierbij een belangrijk middel om de plaag te bestrijden. Een handje vol Neporex in een eenlingbox op de bodem van stro is al voldoende bij gelijktijdige behandeling. Bij groepshokken is een strook neporex langs de randen voldoende. Heeft u een roostervloer waarbij de mest wordt gemengt, is ook een strook langs de randen en de hoeken met neporex voldoende! Wordt het niet gemixt, dan moet je het hele oppervlak behandelen. Bij volwassen vliegen in de stal adviseren wij Agita te gebruiken. Voor op het dier kunt u tectonik in combinatie met een boviclip gebruiken om de overlast van vliegen te beperken.

Maar ook voor andere producten om vliegen en maden te bestrijden kunt u bij ons terecht, o.a. Permanent vliegenspray, Permanent stalspuitmiddel, Lurectron, Dimilin madendood.