Kuilhappers voor maximaal rendement

Ruwvoer is een belangrijk basiselement voor een goed bedrijfsresultaat. Ingekuild voer moet daarom zo goed mogelijk bewaard blijven. Een kuilhapper kan daarbij helpen. Een kuilhapper moet een mooi snijbeeld geven en makkelijk door het ruwvoer snijden, zodat er zo min mogelijk lucht de kuil in kan komen.

Bij Flingk Machinebouw hebben ze kuilhappers ontworpen van hoge kwaliteit. Iedere kuilhapper van Flingk gaat jaren mee. Ze hebben een serie kuilhappers zodat er voor iedere situatie een geschikte kuilhapper is.

Wat maakt de kuilhappers van Flingk Machinebouw bijzonder?

De nieuwe serie kuilhappers is ontworpen met het oog op kwaliteit en duurzaamheid. De scharnierpunten van de klep en de cilinders zijn door middel van een kogelgewricht flexibel uitgevoerd. In combinatie met de doordachte constructie zorgt dit ervoor dat de scharnierpunten niet gevoelig zijn voor uitscheuren. De voormessen van de happer zijn uitwisselbaar. De Hardox zij- en ondermessen zijn scherp gefreesd en snijden daardoor moeiteloos door de kuil. U kunt kiezen voor een dichte bodem of een bodem met tanden. Het voordeel van de dichte bak is dat u hiermee minder voer verliest en de fijnere bijproducten hiermee ook kunt opscheppen. Met een tandenbodem is het wel mogelijk om eenvoudiger de happer de kuil in te drukken.

Collectie kuilhappers

De nieuwe serie kuilhappers van Flingk bestaat uit vijf typen happers:

Kuilhapper type KHSⅡ Kuilhapper type KHMⅡ Kuilhapper type KHLⅡ Kuilhapper type KHVⅡ Kuilhapper type KHXL
instrooier-type-s instrooier type se instrooier type sx instrooier type z instrooier type zx
De KHS II is door het lage eigengewicht geschikt voor de kleinere shovels, verreikers en voorladers (tot 7 ton machinegewicht). Daarnaast kunt u door het lage gewicht een bredere bak aan uw machine bevestigen, waardoor u strak langs de sleufsilowand kunt happen. De KHM II is zwaarder gebouwd en heeft een grotere haphoogte en hapdiepte. Dat maakt deze kuilhapper geschikt voor shovels, verreikers en voorladers met 5 t/m 10 ton machinegewicht.
De KHL II is een grote robuuste happer voor de zwaardere shovels en verreikers van 8 t/m 18 ton. Door de zware constructie en grote haphoogte leent deze kuilhapper zich uitstekend voor intensief gebruik in combinatie met een grote capaciteit.
De degelijke en robuuste KHVⅡ is geschikt voor het zwaarste segment shovels en verreikers van 9 t/m 20 ton. Met de introductie van de nieuwe serie Ⅱ is de haphoogte toegenomen.
De KHXL is er voor een maximaal behoud van uw kuil. Deze kuilhapper heeft een grote haphoogte en een kleine hapdiepte, waardoor de wand van de kuil vaker ververst wordt en broei minder kans heeft.

Kuilhapper KHS II

De Flingk KHS II is de kleinste kuilhapper. Deze lichtgewicht happer is ideaal voor de kleinere shovels, verreikers en voorladers. De KHS II wordt ingezet bij een machinegewicht tot 7 ton. Door de introductie van onze nieuwe serie kuilhappers is de haphoogte toegenomen. De inhoud is dus ook groter geworden. De kuilhappers zijn voorzien van messen met een fijne vertanding. Dit zorgt ervoor dat er veel minder kracht nodig is om het ruwvoer te snijden. De kuilhapper is verkrijgbaar met een dichte bak of met tanden.

Bekijk de kuilhapper KHS II

Kuilhapper KHM II

De Flingk KHM II is geschikt voor shovels, verreikers en voorladers met een machinegewicht van minimaal 5 ton tot maximaal 10 ton. Bij de introductie van onze vernieuwde kuilhappers is de haphoogte groter gemaakt, waardoor de inhoud groter is geworden. Deze kuilhapper heeft een fijne vertanding. De haphoogte van de KHM II is 1000 mm, terwijl de hapdiepte 750 mm is.

Bekijk de kuilhapper KHM II

Kuilhapper KHL II

Deze kuilhapper is geschikt voor de zwaardere shovels, verreikers en voorladers. Machines van 8 tot en met 18 ton kunnen de kuilhapper KHL II aan! Ook bij deze kuilhapper is de haphoogte toegenomen, waardoor er meer ruwvoer in één hap past. Bij de introductie van onze nieuwe serie is de vertanding ook fijner gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het snijden van het kuilvoer stukken gemakkelijker gaat. Bij alle machines van Flingk Machinebouw staan kwaliteit en duurzaamheid voorop. De doordachte constructie heeft dan ook gegarandeerd een lange levensduur. Deze kuilhapper is uit te voeren met een dichte bak, maar ook met tanden.

Bekijk de kuilhapper KHL II

Kuilhapper KHXL

De KHXL is onze meest unieke kuilhapper. Deze kuilhapper heeft niet alleen een grote haphoogte, maar ook een kleine hapdiepte. Hierdoor moet de wand van de kuil vaker ververst worden. Door de wand van de kuil vaker te verversen, is de kans op broei stukken kleiner. De dunne plakken kuilvoer kunnen nauwkeuriger gedoseerd worden in de mengwagen. Door de kleine hapdiepte hoeft de kuilhapper bovendien niet ver in de kuil gedrukt te worden en het korte ondermes maakt het lossen gemakkelijker. De binnenkant van de bak heeft een ronde vorm en een kort ondermes. Hierdoor glijdt het kuilvoer gemakkelijk uit de bak en hoeft de kuilhapper niet ver te kantelen tijdens het lossen. De zelfslijpende messen zijn, net als onze andere kuilhappers, voorzien van een fijne vertanding.