Op zoek naar een nieuwe mestmixer?

Kies voor een mestmixer met veel capaciteit: Het komt vaak voor dat een mestmixer de put niet goed los kan krijgen.

De standaard mixer is verkrijgbaar in drie schoephuis maten 54-60 en 70 cm, en diverse lengten: 4–4,5–5–5,5 en 6 meter. Dit is gemeten van de achterkant van het schoephuis tot aan de voorkant van de aftakas stomp. Van de voorkant aftakas stomp tot hart hefpen is 80 cm. Een 5 meter mixer is tot hart hefpen 5,8 meter

De standaard schoep (70cm schoephuis) met zelfreinigende werking vraagt 90 pk in de 540 toeren aftakas, de mixcapaciteit is dan ook enorm. Er is ook een schoep vanaf 60 pk verkrijgbaar.

Voor meer informatie kunt u comtact opnemen met:

Bernard Ausema:
bernard@rutgersmechanisatie.nl
06-27364544

Geert-Jan Korthuis
verkoop@rutgersmechanisatie.nl
06-51233473

Mestmixer met driepuntsbok
De mestmixers worden zwaar gebouwd (staal 52). De wanddikte van de buizen zijn allemaal 6.3 mm. Ook de schoep is eigen fabricaat. Hierbij wordt speciaal gelet op de vorm en het schoepoppervlakte. Dit voor een hogere drukopbouw en een snelle gang.Het schoephuis is zwaar uitgevoerd met een dikte van 5 mm plaatmateriaal. Het achterste lagerbus zit in de schoep, daardoor wordt buigen van de as onmogelijk en worden trillingen zoveel mogelijk voorkomen.Het voorste lager is een dubbelrijig-hoek-contact lager. Deze heeft een zeer lange levensduur. De mestmixers zijn CE gecertificeerd.

Mixer zonder bok

Het voordeel van een mixer zonder bok, is dat de mixer al op z’n plek in de put ligt, waardoor alleen de aftakas er aan gezet hoeft te worden. Het is een tijdbesparende keuze. Net zoals de mixer met driepuntsbok, wordt ook deze mixer zwaar gebouwd (staal 52) met een buis wanddikte van 6.3 mm. De schoep is eigen fabricaat en hierbij wordt speciaal gelet op de vorm en het schoepoppervlakte. Dit voor een hogere drukopbouw en een snelle gang.