De CT 210 van GYS is een traditionele acculader geschikt voor het laden van alle natte 12V en 24V loodzuur accu’s. De CT 210 is een lader voor genoemde accu’s, ook Start-Stop, met een capaciteit van 35Ah tot 210 Ah (12 Volt) en met een capaciteit van 20Ah tot 100Ah (24 Volt). Denk aan een auto, tractor, vrachtwagen, zware vrachtwagen, zwaardere bedrijfsvoertuigen en vele andere soortgelijke voertuigen met een 12V of 24V accu van gelijke capaciteit. Batterijlader met ampèremeter.

De GYS acculader CT 210 heeft voor elk van beide voltages twee laadsnelheden:

Laadsnelheid voor 12 Volt batterijen: standaard laden 8A en boost laden 12A.
Laadsnelheid voor 24 Volt batterijen: standaard laden 4A en boost laden 6A.

Ampèremeter
Deze GYS oplader met koperen spoel, draaggreep en verwijderbare voedingskabel heeft een ampèremeter. Deze indicator geeft de laadstatus aan. Bij normaal laden – de optie met standaard laadtijd – is de accu na ongeveer 10 uur volledig opgeladen. Laat de lader niet langer dan 24 uur aangesloten op de accu. Haal na afloop eerst de lader uit het stopcontact, verwijder daarna pas de accuklemmen van achtereenvolgens de (-) en de (+).

Beveiliging
De acculader (260W) is beveiligd tegen kortsluiting en omgekeerde polariteit (dankzij een 20A zekering aan de voorkant). Daarnaast zijn de accuklemmen geïsoleerd, met als doel vonkvorming te vermijden.

Acculader met thermische beveiliging
Bovendien biedt deze batterijlader een thermische beveiliging van de omvormer. De lader stopt tijdelijk als de thermostaat meet dat de lader de warmte niet kwijt kan, waarna het laadproces automatisch wordt hervat.

Dit product kost

152,26Excl. BTW