Heeft uw koe last van iets scherps in de maag? Gebruik een maagmagneet.

Koeien eten snel en kijken niet zo nauw naar wat zij opeten. Helaas komen er ook vreemde dingen mee naar binnen tijdens het eten: stukjes ijzerdraad, spijkers, steentjes en krammen. Deze vreemde voorwerpen komen mee vanuit het gras.
Helaas worden deze voorwerpen niet uitgescheiden met de mest, maar zakken zij naar beneden in de pens van de koe. Dat deze voorwerpen in het lichaam van de koe zitten, is niet direct schadelijk. Het wordt schadelijk wanneer er scherpe punten aan de voorwerpen zitten, die voor beschadigingen aan de penswand zorgen. In ernstige gevallen kunnen de scherpe voorwerpen de penswand doorboren.

Oplossing:

Om er voor te zorgen dat koeien met scherp-in in leven blijven, brengt men een maagmagneet in. De magneet is omgeven door een soort kooi van kunststof. Door het gewicht van de magneet zakt deze gemakkelijk omlaag in de pens en komt vervolgens terecht in de netmaag. De metalen voorwerpen komen vervolgens vast te zitten aan de magneet en kunnen zo niet langer de wand beschadigen. De magneet blijft levenslang in de maag van de koe. Dit kan geen kwaad en ze heeft hier ook geen last van.

Dit product kost

1,14Excl. BTW