BoTop is geschikt voor de verzorging van de beschadigde huid bij melkkoeien met ernstige uiersmet (Udder Cleft Dermatitis oftewel UCD).

BoTop is een enzym algino-gel met een unieke formule. BoTop bevat het gepatenteerde GLG-enzymsysteem welke is ingebed in gehydrateerde alginaten met als doel het bacteriële evenwicht in de gel te behouden.

  • De voordelen van BoTop gel:
  • Pijnloos en eenvoudig aan te brengen en verwijderen.
  • BoTop® hoeft maar 1 x per dag te worden aangebracht.
  • BoTop® bevat géén alcohol en géén antibiotica.
  • Het gepatenteerde GLG enzymen systeem behoudt het bacterieel evenwicht in de gel.
  • De gel is niet schadelijk voor de gezonde huid.

Gebruiksaanwijzing van BoTop gel
Gebruik de gel, eenmaal per dag bij voorkeur na het melken. Door de hoge viscositeit van de gel, blijft deze goed zitten en is afdekken niet nodig.
Maak na het afkoppelen van de melkmachine, de uiersmetplekken goed schoon met lauw-warm water. Verwijder alle oude gelresten, korsten, zaagsel en eventuele mest. Goed wrijven/schrobben met een papieren of katoenen doek is aan te raden. Het aanbrengen van BoTop® op een vieze, beschadigde huid heeft geen enkel effect, omdat het product direct contact moet hebben met de beschadigde huid.
Na reiniging de te behandelen huid goed droog maken met een papieren of katoenen doek. Bedek de te behandelen huid volledig met een dun laagje gel van ongeveer 4 á 5 mm. De gel moet direct contact maken met de te behandelen huid. Is de beschadigde huid goed schoon en droog gemaakt, dan kan de melkveehouder na het melken een laagje BoTop®-gel op de huid aanbrengen. Daarbij geldt: te dun is niet goed, te dik is niet nodig. De richtlijn is een laagje met een dikte van 4 tot 5 mm. Voor een optimaal effect van de gel is het raadzaam om eventueel necrotisch weefsel vooraf weg te snijden. Het aanbrengen van BoTop® moet gebeuren met een schone en droge handschoen. Het is belangrijk dat de huid volledig wordt bedekt, omdat de gel rechtstreeks contact moet maken met de beschadigde huid.

Dit product kost

49,99excl. BTW