Vlak voor en tijdens het afkalven eten en drinken koeien nauwelijks, maar verliezen ze water en elektrolyten en daalt het calciumgehalte in het bloed. Dit kan de koe lusteloos maken met als gevolg een vermindering van droge stof opname. Bij de start van de lactatie hebben de meeste koeien een negatieve energiebalans. Ze proberen dit te compenseren door mobilisatie van lichaamsvet. Dit resulteert in een verandering van het metabolisme, wat later in de lactatie eventueel kan leiden tot ketose. Daarom is het belangrijk dat de droge stof opname zo snel mogelijk stijgt.

Door het verstrekken van Powerstart Koedrank, een aanvullend diervoeder, wordt de koe ondersteund na het afkalven. Powerstart Koedrank draagt bij aan de activiteit en de ruwvoeropname.

Toepassing:
1 kg Powerstart Koedrank op in 15 liter warm water van 40 °C. Deze oplossing 10 tot 15 minuten na het afkalven toedienen aan de koe wanneer de koe zeer dorstig is. Biedt de koe vervolgens 15 liter extra lauwwarm water om een voldoende opname van water te garanderen.

1 kg Powerstart koedrank = 1,7 liter. 1 liter = 600 gram Powerstart koedrank. Maximaal 1,5 kg per koe per dag toedienen.

Samenstelling:
Weipoeder, Dextrose, Natriumbicarbonaat, Calciumcarbonaat, Natriumtripolyfosfaat, Kaliumchloride, Natriumchloride.
Uitsluitend met GMO-vrije grondstoffen geproduceerd.

Inhoud: 10 kg

Dit product kost

46,69Excl. BTW