Geef vliegen en knutten geen kans gebruik Tectonik Pour-on!
Vliegen zorgen voor veel overlast bij vee. Ze zorgen voor onrust en stress bij de dieren en ze kunnen ervoor zorgen dat ziektes zich verspreiden. Denk hierbij aan bacteriën zoals Salmonella en zomerwrang en virussen zoals blauwtong. Vliegen brengen deze ziektes op 3 verschillende manier over: via hun poten, uitwerpselen en hun braaksel. Dit laatste komt doordat vliegen eerst op hun voedsel spugen waarna ze het vervolgens weer opslurpen. Met vee hebben we te maken met twee verschillende soorten vliegen: de stekende (buitenvlieg) en de zuigende (binnenvlieg). Om rust te bewaren en ziektes te voorkomen is vliegenbestrijding erg belangrijk!

Met Tectonik pour-on van Virbac kunt u vliegen en knutten bestrijden bij vee wat veel buiten loopt. Pour-on wordt via het huidvet van het dier over het lichaam verspreidt. Wanneer de vlieg op het dier gaat zitten krijgt deze de werkzame stof Permethrine binnen. Dit zorgt ervoor dat de vlieg sterft. Het middel heeft een werkingsduur van 7 weken. De kleur van het middel is blauw, hierdoor is het gemakkelijk te zien welk dier behandeld is.

Gebruik:
Pour- on brengt u aan op de ruglijn van de koe. U verdeelt het middel vanaf de nek tot aan de staart.

Dosering:
Gebruik 1 ml middel per 10 kilogram lichaamsgewicht. Bij dieren met een gewicht boven 250 kilogram mag u maximaal 25 ml middel gebruiken. Voor behandelen van uw melkvee betekent dit dat u 100 koeien kunt behandelen met deze 2,5 liter verpakking.

Wachttermijn:
Vlees: 3 dagen
Melk: 0 dagen

Specificaties:

  • Geschikt voor: rund
  • Te gebruiken bij: bestrijden van vliegen en knutten
  • Functies: voorkomen van vliegenoverlast
  • Wordt veelal gebruikt bij dieren die buiten lopen
  • Werkingsduur van 7 weken
  • Wordt via het huidvet van het dier verspreidt

Let op: Bij aanschaf 2 x Tectonik 2,5L –> Doseerpomp gratis

Gratis vliegenverjager!

Dit product kost

135,78Excl. BTW